נשים

שאלה בנוגע ליולדת

  • י"ד חשון התשע"ה

שאלה

האם אישה שעברה ניתוח קיסרי, ועליה לרחוץ את מקום הניתוח לפחות 4 פעמים ביום על מנת למנוע זיהום . לפי הוראות הרופא. בשבועות הראשונים ללידה, האם מותר לה להתרחץ בשבת?

תשובה

שלום וברכה

אם די לה בשטיפת המקום עליה להסתפק בשטיפת המקום במים חמי מדוד שמש שחוממו על ידי השמש בלבד ולא באמצעות חשמל או יונקר. אם יש צורך רפואי לרחיצת כל הגוף תוכל להשתמש במי דוד שמש כנ"ל.