חגים ומועדי השנה

האם מותר לאכול ממאכל שבושל ביום טוב באש שהודלק באיסור?

  • ט' חשון התשע"ה

שאלה

בתי בת השלוש עשרה התחזקה לאחרונה בעקבות אחיה ששומר שבת ויום טוב מזה חמש שנים אך מאחר והמשפחה חילונית לא פעם הילדה נמנעת מלאכול בימים טובים כי האוכל חומם או בושל שלא לפי תקנות חז"ל בהעברת אש. שאלתי היא האם לכתחילה מותר לילדה לאכול מתבשילים אלו כמובן שלא נעשו מיוחד עבורה אלה הדודה או האמא בישלו וחיממו בתנור או על האש עבור כל האורחים והמשפחה. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית שבניך ובנותיך הולכים בדדרך ה'.

מעיקר הדין מותר לה לאכול ממאכל שבושל באש שהודלק באיסור. תוכל לשמח אותה מאוד {וגם לחסוך איסרים על הדרך} בכך שתכין נר נשמה שממנו יקחו את האש במשך החג בכל פעם שצריכים.