חגים ומועדי השנה

למה בונים סוכה בחודש תשרי ולא בחודש ניסן?

  • ב' חשון התשע"ה

שאלה

שלום וברכה לכבודו, למה בונים סוכה בחודש תשרי ולא בחודש ניסן מתי שעם ישראל יצא ממצרים? תודה

תשובה

שלום רב,

יפה שאלת, ועמד בשאלה זו הטור (סימן תרכה), ותירץ: שחודש ניסן הוא כבר ימות הקיץ, ודרך כל אדם לעשות סוכות לצל, ואז לא היה ניכר שעושים סוכה לשם המצווה, ולכן ציווה אותנו ה' יתברך שנעשה סוכה בחודש תשרי שהוא זמן הגשמים, ודרך כל אדם לצאת מסוכתו לביתו, ואז כשאנחנו יושבים בסוכה ניכר שזה נעשה לשם מצוות ה' יתברך.

בברכה,

הלל מאירס