שמיטה

מדיני קדושת שביעית

  • ד' חשון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, 1) האם מותר לזרוק לאשפה כללית ירק של שמיטה אם הוא נרקב לחלוטין (כמו בננה). ואם אסור, כיצד ניתן לכפר על החילול שעשיתי (בשוגג)? 2) אם אני חותכת ירקות, ונשאר על הקרש או בצלחת מעט מיץ מהירק, עד כמה אני צריכה הלתאמץ להוציא את המיץ? תודה מראש,

תשובה

שלום וברכה

1. דבר שהוא רקוב ולא ראוי לאכילת בהמה, מותר.

2. הנה דברי הראש"ל על עניין זה.

ילקוט יוסף קצוש"ע יורה דעה פרק טו - הפסד פירות שביעית

. פירות וירקות של שביעית אוכל כדרכו, וכאשר גומר לאכול, המעט שרגיל להשאיר בצלחת ובקדרה אינו חושש עליו, ומותר לו לזורקו לפח אשפה, וגם לא צריך למרק את הסיר או את הצלחת, אלא רוחצם כדרכו. אולם אם נשאר שיעור ניכר שרגילים לשמור לעצמו או לבהמתו, או להחזיר לקדרה, ועכשיו רוצה לזרוק אותו, אינו זורק לפח אשפה, אלא נוהג כנזכר לעיל.

ל. מותר לשטוף סירים וצלחות שיש בהם שיירי מאכלים הקדושים בקדושת שביעית, אף על פי ששיירי המאכל הולכים לאיבוד, כל שהכמות קטנה שלא רגילים בכל השנים לטרוח ולאסוף כמות זו.