שאל את הרב - כללי

שבע שמיטות וחידוש הבריאה לפי הקבלה

  • כ"ה תשרי התשע"ה

שאלה

שלום רב . ברצוני לדעת כבר המון זמן תשובה לשאלה שמטרידה אותי אני הבנתי שיש דבר כזה שנקרא 7 שמיטות שכל 7000 שנה הבריאה נחרבת ומתחדשת לבריאה חדשה ושונה מהשנייה השאלה שלי זה ככה אם האמונה שלנו שיגיע משיח ויבנה בית המקדש ויהיה גאולה של חיי נצח וכל זה איך זה מסתדר אם זה שבסוף ה7000 שנה האלה הבריאה תתחדש גם ככה ולא נהיה יותר והבנתי שלפנינו היו בריאות קודמות ושונות משלנו מה קרה אם כל האנשים שחיו שם נוצרו ומתו לריק והאם גם ככה לנו יקרה שבסוף ה7000 נמות וזהו יהיה בריאה חדשה אז לשם מה נוצרנו לזמן מה וכל האמונה שלנו בעצם בגאולה היא מיותרת ואיך זה מסתדר כי אנחנו עם ישראל העם של הקדוש ברוך הוא. מי עשה את המצוות לפנינו והאם גם אלו שמתו בבריאה הקודמת נמצאים בעולם הבא עולם הנשמות או שהם פשוט נכדו כלא היו ודרך אגב הבנתי שאנחנו רק בשמיטה החמישית שהם כנגד הספירות ונשאר עוד שניים .הרבה אמרו לי לא להתעסק בזה אבל חשוב לי מאוד לדעת את התשובות האלה כדי ליישב את דעתי בנושא הגאולה והאמונה בכלל כי אני איש מאמין ואני קצת מבולבל מכל העניין ואני חייב תשובה ברורה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יש לדעת את דברי רבינו האר"י ז"ל שכותב שטעות היא בידי אלו שהבינו את עניין השמיטות כפשוטו ובוודאי לא היה עולם קודם לעולמינו ולא היתה בריאה לפני הבריאה של עולמינו שאנו מכירים.