שבת

האם מותר לתפור ביום שישי ומוצאי שבת?

  • כ"ג תשרי התשע"ה

שאלה

האם מותר לשנות עיצוב לבגד או לתפור קישוט לבגד ביום שישי או במוצאי שבת? תודה

תשובה

שלום רב,

אסור לעשות מלאכה (ותפירה בכלל זה) ביום שישי מתשע שעות ומחצה ומעלה (נכון להיום זה יוצא באזור השעה 3:40), אלא אם כן מדובר בבגד שאת מתכוונת ללבוש בשבת (שלחן ערוך סימן רנא סעיפים א-ב, וחזון עובדיה שבת חלק א' עמוד מ).

מותר לתפור במוצאי שבת, אם כי ראוי להימנע עד אחרי סעודת מלווה מלכה (בן איש חי שנה שניה פרשת ויצא סעיף כז, ומשנה ברורה סימן ש סק"ב). וישנן הרבה קהילות קדושות בישראל שמסורת קדומה בידי הנשים שלא לעסוק במלאכות כבדות כתפירה ואריגה וכו' במשך כל הלילה של מוצאי שבת (יעויין פסקי תשובות שם אות ו).

בברכה,

הלל מאירס