שבת

שכחה להדליק נרות שבת, האם צריכה להוסיף נר אחד?

  • י"ג תשרי התשע"ה

שאלה

בס"ד, מדי ערב שבת אני מדליקה כמובן נרות ואמרו לי שטוב להדליק בנוסף לנרות שבת גם נרות עבור הילדים. (כבר נשואים).

התחלתי לפני 3 חדשים להדליק גם עבורם. בערב שבת אחד שכחתי להדליק עבורם. 1. מה עושים? מוסיפים עוד נר באופן קבוע?

2. אם רוצים להפסיק גם אפשר 3. מה נכון ורצוי? תודה וחג שמח

תשובה

שלום רב,

1. אין צורך להוסיף נר אחד (עפ"י הביאור הלכה סימן רסג סעיף א ד"ה ששכחה, שדווקא כששכחה לגמרי להדליק קונסים להוסיף נר אחד. וכן פסק בספר חזון עובדיה שבת חלק א' עמודים קעג-קעד. וגם עפ"י מש"כ בחזון עובדיה שם, שבזמנינו שאור החשמל מאיר אפילו אם שכחה לגמרי, לא קונסים אותה להוסף נר אחד).

2. אם את רוצה להפסיק צריך לעשות התרת נדרים (יעויין ילקוט יוסף סימן רסג סעיף ג).

3. מעיקר הדין צריך להדליק נר אחד, ונהגו להדליק שני נרות כנגד זכור ושמור (שלחן ערוך סימן רסג סעיף א).

לגבי הוספה על שני נרות, יש בזה מנהגים שונים (יעויין ילקוט יוסף שם סעיף ב), ואת יכולה לנהוג בזה כפי שאת מרגישה לנכון.

בברכה,

הלל מאירס