שאל את הרב - כללי

כיפה לבן 3

  • י"ב תשרי התשע"ה

שאלה

שלום רב, בני חוגג יומולדת 3 בקרוב. אנחנו מאוד מנסים להסביר לו את חשיבות חבישת הכיפה, אך הוא לא מוכן בשום אופן לשים אותה. הסברנו לו שגם לאבא וסבא יש ולחברים בגן אך ללא הועיל. אשמח לעצה. תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

עיקר חיוב החינוך שראוי להקפיד על זה הוא מגיל שלש.

לכן העצה היעוצה, שתעשו לו יום הולדת גדול יותר מן הרגיל, תקנו לו כמתנה גם כיפה יפה במיוחד וגם ציצית וגם שני סוגי ממתקים שהוא אוהב, תתנו לו את זה מאורז באמצע סעודת היום-הולדת ובזמן שכולם נמצאים ומתקבצים מסביבו, תעשו מצב גדול כאשר הוא מוציא את החפצים מן האריזה, תלבישו אותו במקום את הכיפה ואת הציצית (בלי לשאול אותו אם הוא רוצה או לא), וכל העומדים שם ישבחו אותו כמה יפה הכפה והציצית עליו וכמה גדול הוא עכשיו, ויזכירו בתוך דברי שבחם וברכתם ש"זהו ילד בן שלש!" - כלומר, שתקשרו את העובדה שהוא שם ציצית וכיפה לעובדה שהוא נעשה עכשיו שלש.

בברכה של סייעתא דשמיא ושתזכו לנחת,

רב נחום