שאל את הרב - כללי

אירוח גוי בחג סוכות

  • י"ב תשרי התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, אנו מעוניינים לארח בסוכתנו את משפחת אשתי. אשתי הזמינה את הוריה, והם באופן טבעי "סיפחו" גם את גיסתי עם שני ילדיה מבן זוגה הגוי מזה כ10 שנים (שייך לקהילה העברית), וזאת מכיוון שגיסתי ובן זוגה חוגגים את החגים עם הוריה באופן קבוע. יש לציין שמשפחת אשתי אינם דתיים והם מקבלים את בן זוגה של בתם בלית ברירה, והוא גם יושב על שולחנם בחגים וכו, בעיקר בגלל הילדים. אנו הבענו בעבר את מורת רוחנו מקשר זה, אולם מתוקף כך שקיימים ילדים הוא הפך להיות עובדה מוגמרת ולצערי תהליך גיור שהוא החל לפני מס' שנים התמוסס עקב קשיים שלו להשלים את התהליך. האם מותר לארח אותו בסוכתנו בידיעה שבכך שאנו מארחים אין שום צעד מיוחד ל"הכרתו" מכיוון שהוא כבר "מקובל" במשפחה? האם לבטל את בואם לחג בידיעה שגיסתי תפגע מהעניין וייתכן שגם הורי אשתי? יש לציין שביטול כל המפגש המשפחתי עקב סיבה זו (סיבה שתמיד תהיה עילה לביטול אירוחם בביתנו) עלול לגרום לרעייתי מועקה על הלב שכן אנו מפסידים מפגש גם עם הוריה ויתר אחיה שאינם "אשמים" במצב.. שנית, איך יש לנהוג עם יין קידוש סטנדרטי (להבנתי מבושל) בכל הקשור אליו ומשקה אלכוהולי אחר שנשמח בו כגון בירה וכיוצ'. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אם הבלגן שתעשה יביא למיטוט הקשר ביניהם מה טוב, ובוודאי שיש לעשות הכל להציל את גיסתך מחטאה החמור.

אולם אם לא תהיה כל תועלת מזה, עדיף לשתוק וכפי שכתבת יש להביא יין מבושל ואסור לבשל מיוחד בשביל הגוי בחג.