תורה ומדע

האם היקום אינסופי?

  • כ"ו אלול התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, ברצוני לדעת האם היקום הוא אינסופי או שהמושג אינסופי שייך רק למציאות הבורא? וכן האם לפי התורה קיים ריק (האם יכול להיות חלל שאין בו כלום)?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

היקום שלנו מטבעו החומרי הוא כבר מוגבל, הוא מוגבל לחוקיות, הוא מוגבל למרחב ולזמן וכו'.

רק הבורא הוא אינסופי. כי אינסוף פירושו חסר גבולות. במאה השנים האחרונות הוכח שהיקום שלנו הוא סופי, והיתה לו התחלה בזמן.

מבחינה מדעית - החלל הוא גם משהו, כלומר הוא מרחב, שניתן להכניס בתוכו חומר, ויש לו חוקיות מסויימת. ולכן גם המרחב נברא.

בברכת שנה טובה,
דניאל בלס