חברה והשקפה

האם נקבל עונש על מעשים שעדיין לא כבשנו?

  • כ"ו אלול התשע"ד

שאלה

אומרים שאלוקים לא מחשב לפי תוצאה אלא לפי עמל. השאלה שלי היא כזאת: הרי בני אדם בטבעם נולדים קטנים ובעלי יצרים, מצד שני שואפים להתקדם, וכבר נאמר:"תפסת מרובה לא תפסת", מכאן שצריך לעבוד לאט אבל בעקביות. אך האם לבינתים שפלוני עובד נניח על מידת הכעס הוא מקבל עונש על כל מה שהוא עדיין לא קנה לעצמו? נניח שהוא רגיל לכעוס 20 פעמים ביום, במקרה אחד הוא יכול להפחית את מספר הפעמים שהוא כועס ביום או במקרה אחר- להפחית את עוצמת הכעס, האם בשאר הפעמים שכעס או בכל הפעמים שכעס בעוצמה פחותה יותר- הוא מקבל גיהנום על מה שכן כעס? אם כן, כיצד נוכל להגיע לעולם הבא? כמו כן, איך נצליח לא להתייאש?

תשובה

שלום וברכה

אם הוא הולך בדרך הנכונה של תיקון המידות וכרגע המקסימום האפשרי מבחינתו הוא לכעוס רק 19 פעמים ביום, הוא לא יקבל עונש על הכעסים וכדו' שהוא לא יכול להתגבר עקב טבעו הקשה.

בהצלחה,