שאל את הרב - כללי

בת רוצה משהו מסויים בשידוכים וההורים משהו אחר

  • כ"ד אלול התשע"ד

שאלה

אני מגיעה מבית חרדי -הורים חוזרים בתשובה והפתיחות גבוהה. יש קווים בבית אך יש הרבה דברים אפורים של מה בכך, יש הרבה דברים שאני מתפשרת עליהם בגלל ההורים ויש דברים שאני עומדת על שלי ולעיתים זה יוצר לי תחושה לא נעימה ,במיוחד כרגע שאני לפני שידוכין ואני מוצאת את עצמי תלויה- מצד אחד את רוצה בן תורה אמיתי ומצד שני יש ממך דרישות אחרות מצד ההורים וכו'

תשובה

לכבוד השואלת,

כידוע לך, שבחיתון, את חייבת להיות מרוצה בבחירתך.

לכן תעשי את ההשתדלות שלך בכיוון שיתן לך את האפשרות הכי רבה למצוא בן תורה אמיתית. מאידך, תעשי השתדלותך זו בחכמה, כך שלא יפגעו ההורים. ותתפללי להקב"ה שאפילו במצב כזה,  שהוא יזמין לך את הבחור האמיתי בשבילך, כי הרי הוא יתברך כל יכול.

ואם תצטרכי ליותר עזרה בעתיד, את יכולה לשלוח שוב פנייה עם אתקון המצב.

בברכה,

רב נחום