זוגיות

הפגישה הראשונה

  • כ"ג אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. 1.על מה ראוי לדבר בפגישה הראשונה של גבר ואישה? 2. היכן כדאי לקיים את הפגישה הראשונה?

תשובה

לכבוד השואל,

1. לפי הבנתי, ראוי בפגישה ראשונה לדבר על דברים של "מה בכך" והיכרות, רק לראות אם השיחה זורמת ויש תקשורת. מאיפה באתם, קצת מן הרקע, מה שאוהבים לעשות, וכו'.

2. תלוי לפי מנהג מקומך; וראוי שתקח עצה על זה מן השדכנית שלכם.

וכדי לסייע לך בעזרת השם, אוסיף כמה נקודות כלליות חשובות:

 * מן הדברים העקריים בשידוכים היינו שיהיו הטיפוסים מתאימים. אם אתה מרגיש שהמדוברת מחשיב אותך ומבין אותך ויש תקשורת טובה ביניכם ואתה מרגיש בנוח איתו ויש מציאת חן ביניכם, אלו מן הדברים העקריים לשקול בשידוך

* האדמו"ר רבי אהרן מבעלזא ז"ל היה מיעץ לבדוק אודות 1) מדות טובות  2) יראת שמים 3) בריאות בגוף ובנפש.

ואסיים בברכה שתזכי למצוא את זיווגך ההגון בשעה טובה ומוצלחת, ושתזכה לבנות בית נאמן בישראל ולראות דורות ישרים מבורכים.

בברכה,

רב נחום

Text Box: