חגים ומועדי השנה

האם יום הכיפורים מכפר למי שלא חזר בתשובה?

  • כ"ב אלול התשע"ד

שאלה

אם יום הכיפורים מכפר, לשבים ולשאינם שבים, בעבירות שבין אדם למקום, אם מאמינים בתשובה, מדוע צריכים לחזור בתשובה, ומדוע רואים שאנשים מתים אחרי יום כיפור, ומדוע יש אנשים שלא נכתבו לאלתר לחיים, ומדוע אחרי מאה ועשרים משלם אדם על עבירות של משך כל החיים, והלא עבר כמה כיפורים שכיפרו על כל עוונותיו. תודה.

תשובה

שלום רב,

אמנם דעת רבי במסכת יומא (דף פה עמוד ב) שיום הכיפורים מכפר גם לשאינם שבים, אך להלכה נוקטים, שאין יום הכיפורים מכפר אלא למי ששב בתשובה, ומאמין בכפרתו.

מקורות: רמב"ם (הלכות תשובה פרק א הלכה ג-ד), ורמ"א אורח חיים (סימן תרז סעיף ה).

בברכה,

הלל מאירס