חברה והשקפה

במה מתבטאת הציונות של האדם החרדי?

  • כ' אלול התשע"ד

שאלה

1. האם רצון ה' שכולנו נהיה חרדים? או שכל אחד ישתייך לאיזה זרם שאליו מרגיש שייכות דתי חרדלי וכו'.

2. במה מתבטאת הציונות של האדם החרדי ועל מה באמת המחלוקת בין הזרמים?

3. איך אפשר ליישב את ענין חגיגית חג העצמאות בימי ספירת העומר מבחינה דתית- הלכתית?

בברכה ובתודה.

תשובה

שלום וברכה

1. רצון ה' שכולנו נעשה את רצון ה' בצורה מלאה ללא ויתור כלל. הזרמים שדבקים בתורת ה' בצורה מלאה ללא ויתור, אין להם עדיפות זה על זה.

החרדים סבורים שהדרך הכי טובה והכי נכונה לשמור את המצוות בצורה מלאה גם הם וגם הבנים הבאים אחריהם ישארו לשמור את מצוות ה' בצורה מלאה, היא בדרך החרדית, לכן החרדים סבורים שהדרך הנכונה היא דרכם.

2.  החרדים מתנגדים לתנועה הציונית, אולם הם הראשונים שעלו לארץ ישראל מתוך תשוקה לקדושתה ומתוך רצון לקיים את מצוות ישוב ארץ ישראל ומתוך קשר עמוק להקב"ה. התנועה הציונית עלתה לארץ ישראל מתוך לאומנות ותוך כדי רצון להתנתק מהתורה והמצוות.

3. אין לי כל דרך ליישב את זה.