האם מותר לקרוא תהלים בלילה?

  • ז' אלול התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב, האם אפשר לקרוא תהלים אחרי השקיעה כלומר בלילה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

א. יש להקדים שמעיקר הדין מותר לקרוא תהלים בלילה (יעויין שער הציון סימן רלח סק"א), אלא שעל פי הקבלה עדיף להימנע אם במקום זה ילמד תורה שבעל פה, אבל אם במקום זה לא ילמד תורה כלל, גם לפי הקבלה אין להימנע (שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן ל אות ב).

ב. גם לפי הקבלה אין שום מניעה לקרוא תהלים אחרי חצות הלילה (שם אות ו), ובליל שבת ויום טוב אפשר לקרוא תהלים כל הלילה (שם אות ג-ה).

ג. העניין להימנע מלימוד מקרא בלילה, הוא מצאת הכוכבים, אולם בבין השמשות אין חשש (שו"ת מי יהודה חלק אורח חיים סימן כב, הובא ביביע אומר שם אות ו).

ד. רבים מהפוסקים האשכנזים סוברים, שגם לפי הקבלה אפשר לקרוא תהלים בדרך תחינה ובקשה - גם לפני חצות הלילה (יעויין פסקי תשובות סימן רלח אות ג. וכן כתב בספר עלינו לשבח חלק ב' עמודים תרלא-תרלב. וע"ע בספר חזון עובדיה אבלות חלק א' עמוד יט שהתיר לקרוא תהלים על חולה גם לפני חצות הלילה. וכן ראה בספר ארחות מרן חלק ב' עמוד תתנד שהעיד על הגר"ע יוסף זצ"ל, שכאשר היה אחד מבני הבית חולה, והיו כמה מבני הבית רוצים לקרוא תהלים לרפואתו, היה מתיר להם, ואפילו קודם חצות הלילה).

בברכה,

הלל מאירס

פרקי תהילים לקריאה נוחה באתר הידברות

הרב זמיר כהן בסדרה מרתקת על פרקי תהילים