שבת

סובל מחרדות וסכיזופרניה, האם אני יכול להדליק מחשב בשבת על מנת שלא לחשוב על דברים כאלה?

  • ג' אלול התשע"ד

שאלה

אני סובל מחרדות וזכיזופניה ויש לי הרבה דיכאונות ולפעמים אני מגיעה למצב של ניסיון אובדני ומה שמרגיעה אותי הרבה וגורם לי לשיחכה מהדברים האלה זה לעשות דברים כגון מחשב וכל מיני דברים אבל אני אדם דתי מניח תפילין וגם שומר שבת אבל לאחרונה המצב הידרדר האם אני יכול בשבת להדליק מחשב על מנת שלא לחשוב על דברים כאלה אפילו ספרים ניסיתי ולא עזר האם מותר לי להדליק מחשב בשבת והשתמש בו על מנת לשכוח את הדברים האלה אני נוטה כמות גדולה של כדורים פסיכיאטרים מצפה לתשובה

תשובה

שלום וברכה

אם באמת אתה עלול לקחת אל חייך ללא הצפיה במחשב ויש כאן חשש פיקוח נפש יש מקום להקל להדליק את המחשב ולכתחילה יש למצוא גוי.

אולם עליך להיוועץ ברופא ירא שמיים בלבד שיאמר עד כמה יש חשש של סכנה.