שבת

האם אני ואחי יכולים לשמור שבת אפילו ללא קידוש והבדלה?

  • ג' אלול התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב אני ואחי שומרים שבת כבר חודש וחצי ושאר משפחתי חילונית אז רציתי לשאול האם אני ואחי יכולים לשמור שבת אפילו ללא קידוש והבדלה? והאם השבתות ששמרנו היו שמירת שבת לשווא? תודה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

גם ללא קידוש והבדלה יש לכם זכות עצומה בשמירת השבת. אשריכם ואשרי חלקכם שזכיתם לקבל עליכם את המצוה היקרה והקדושה הזו ששקולה ככל המצוות וכוחה רב לכפר כל חטא ועוון.

בוודאי מצווה שתעשו גם קידוש ובהבדלה כראוי לכבדש את השבת כניסתו וללוותו ביציאתו בקידוש והבדלה. האם יש משהו שמפריע לכם לעשות קידוש והבדלה?