תורה ומדע

עבור הרב בלס על תשובתו על בת-ים מתאריך 19.08.14

  • ב' אלול התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, פרסמת כתבה על שאלה שהפנו לרב בלס בעניין של בת-ים שהוא אומר שאין לזה מקור בשום מקום יש לזה מקור בגמרא מסכת בכורות דף ח' עמוד ב' למטה וברש"י תבדקו ותתקנו את הכתבה בכל אופן יש אני מצ"ב סרטון אמיתי מצפון הארץ שבו צילמו שני בחורים אנגליים בת ים אמיתית בקריית ים - זה לא זיוף דף ח' עמוד ב' ז' עמוד ב' וח' עמוד א' ערוץ Animal Planet העולמי: בתולת ים בקרית ים www.youtube.com אם יש לכם תגובה אשמח לשמוע בגמרא הן נקראות סירנות בגלל הקול שהן משמיעות שזה נשמע כמו סירנה זה בעומק קילומטר וחצי, לא רחוק מגרינלנד, צולם ע"י גאולוגים ימיים דניים. באולפן גם ביולוג ימי אמריקאי שצילם כנ"ל על יד מקסיקו. הקשיבי לצווחות התיקשורת שלהם שעל שמן הכינוי סירנה Mermaid 3000 Feet Deep Off the Coast of Greenland Mermaid Caught on Film youtu.be הביטו בהכל, כי תחילה רואים רק כף יד שהניחו על החלון מבחוץ, אח"כ רואים פנים, קצת מרוחקות יותר לזכור שזה בעל חי שגם טרף מלחים שנימשכו אחר "שירתו" באנגלית - מר-מייד לנקבה או - מר פיפל לכולם מתי טרף? היוונים הקדמונים ספרו אבל רש"י על הגמרא אומר שהיו גם זיווגים סוף שיחת צ'אט

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

המקורות שציינת בהחלט מעניינים, ואני מודה לך עליהם. אך כל עוד לא יימצא צילום ברור של בנות ים מקרוב, או גופה, יהיה קשה מאוד לקבוע את קיומן כעובדה מדעית. בינתיים זה נושא שניתן לפרשנות, למרות שהוא מעניין.

בכל אופן אני חושב שתשמח לשמוע שעידכנתי את התשובה יחד עם מקורות נוספים לעיון:

ייתכן בהחלט שיש יצור ימי הנראה בחציו כאדם, כפי שיש יצורים יבשתיים שדומים לבני אדם (קוף האורנג אוטן למשל, או קוף החוטם).
בכל אופן אף מפרש לא טען שבנות ים הם יצורים אינטליגנטיים שמדברים. גם ציפורים מצייצות ומזמרות.

שלך בברכה,
דניאל בלס
----- Original M