תורה ומדע

האם קיימות בנות ים

  • ב' אלול התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב דניאל בלס, הרב מאיר אליהו מביא מקור מהגמרא לגבי פרשת וארא - מכת ערוב: נזכר במס' בכורות ח. אמר רבי יהודה בני ימא ופרש"י דגים יש בים שחציהן צורת אדם וחציהן צורת גד וראה בספר מדבר קדמות "מערכה ד אות יג" שמקום משכנה בסלעים ובמקומות מסוכנים בים וכשעוברת ספינה מתחילה לשורר ולזמר עד שמרדימה כל יושבי הספינה ואז נכנסת וטורפת כל יושביה וכך כתב בספר צמח צדיק פרק יז

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

עידכנתי את התשובה יחד עם מקורות נוספים:

ייתכן בהחלט שיש יצור ימי הנראה בחציו כאדם, כפי שיש יצורים יבשתיים שדומים לבני אדם (קוף האורנג אוטן למשל, או קוף החוטם).
בכל אופן אף מפרש לא טען שבנות ים הם יצורים אינטליגנטיים שמדברים. גם ציפורים מצייצות ומזמרות.

בברכה,
דניאל בלס