שאל את הרב - כללי

צבא ויהדות

  • ל' אב התשע"ד

שאלה

אני בחור מתחזק ורציתי לשאול איך הדתיים משרתים בצבא הרי הפקודות בצבא מתנגדים לא פעם להלכה ובפרט בשירות הקרבי א במצבים שאין בהם פיקוח נפש כגון אימונים וכדומה וברצוני באמת לדעת אם אפשר ביחידה קרבית טובה או לצאת לקורס טיס ולשמור על אורח חיים דתי מבלי לרדת ברוחניות כגון 3 תפילות ביום אוכל כשר שמירת שבת אשמח אם תפרט לי בהרחבה כי אני רוצה מאוד להתגיס וזה מה שמונע ממני

תשובה

שלום וברכה

קשה לי מאוד לענות כי אני לא הייתי בצבא מעולם ולא מכיר את התנאים שם.

אלו שהיו שם מעידים שהמצב קשה מאוד רוחנית ובלתי נסבל והצבא לא עומר בהתחייבויות שלו מול המתגייסים. קשה לי לבדוק את הנתונים ואינני יכול לייעץ לך איך להתגייס ולשמור על יהדותך. רבים רבים מהמתגייסים טוענים שזה הוריד את רמתם הרוחנית ושהם אולצו לעשות דברים נג ההלכה ללא צרוך מבצעי מובהק של פיקוח נפש. אולם אינני יודע באמת מה הולך בצבא.

אם אתה בעל אופי חזק וקשה עורף שתהיה מוכן ללכת לכלא 6 בכל פעם שההלכה מתנגשת עם הוראות המפקד, אתה יכול להתגייס ולשמור על יהדותך כראוי.

בברכה