שאל את הרב - כללי

חגים -ראש השנה איפה ואיך עושים

  • ל' אב התשע"ד

שאלה

שלום וברכה , יש לי בעיה ולצערי אלו החגים. קצת רקע , אני נשואה כ 7 שנים עם 3 ילדים קטנים, ומידי שנה אנחנו עורכים חג אצל חמותי ולעיתים אצלי. לא משנה אם החג הוא אצלי או אצלה ההרגשה היא שאני המארחת. היא מחכה לי למרות שיש לה כלות נוספות שלא עושות כלום ובגלל שאני רחמנית היא משאירה לי דברים לעשות ממש קרוב לכניסת החג (אנחנו מגיעים כמה שעות לפני כניסת החג) וכך שיוצא שרוב שולחן החג נעשה על ידי (כי אני גם מביאה איתי דברים שהכנתי בבית) וזה ללא הגזמה . וכמובן זה לא נגמר בזה שיש את ההגשה הפינוי הסידור והדחת הכלים שגם בזה אף אחד מבני הבית לא טורח לעשות ובנוסף הילדים שבעלי מחזיק אותם עד שאתפנה לטפל בצרכיהם ... כך שבצאת החג עומדת לצאת נשמתי. כשאני מארחת המצב אף גרוע יותר משפחת בעלי מגיעה כאורחת שלא מרימים אפילו צלחת , חמותי מגיעה בכניסת החג לעיתים עם משהו שבישלה ולעיתים לא , הגיסים והכלות (2 זוגות עם ילדים) כמובן שבאים להתארח ולא לתת יד כך שיוצא שאני שוב "מטפלת" בצרכיהם של 15 נפשות ובעלי זורק לי שאני רציתי לארח אז שאתמודד . השנה אמרתי לו שאני רוצה לעשות חג לבד רק השפחה הגרעינית שלנו והוא שולל זאת על הסף מאחר ודעתו היא שחגים עושים ביחד . לא רוצה ליצור ריבים אבל כבר אכלתי מספיק קש ואינני מעוניינת להיות אחראית ל עוד 11 אנשים בוגרים שאינם מתפקדים וחושבים שצריכים לשרת אותם. כמובן שהגעתי למצב הזה מתוך הרחמים שלי כלפי חמותי שראיתי שאף אחד לא עוזר לה ומיד עמדתי לצידה וכשהיא הבינה שאני מסוגלת היא גם רוצה להתפנק.... איך מאני מורידה את כולם מהגב שלי ?

תשובה

האם חמותך דורשת ממך  שתעשי דברים אצלה או שאת מציעה את עצמך לבדך?