שאל את הרב - כללי

חכמת חזל

  • ל' אב התשע"ד

שאלה

שלום רב , במהלך צפייה בהרצאתו של הרב זמיר כהן הוא אמר דברים שחז"ל צפו על תקופת המשיח למשל. שהתבואה והלחם יצמחו ואנחנו נוכל לקחת אותם בקלות ולא לקנות במכולת. השאלה שלי היא מהיכן מגיעה ידיעת העתיד של חזל מהיכן הם ידעו שכך יקרה.הרי מתקופת חזל לא היו נביאים. אודה לך גם אם תפנו אותי לסרטון בנושא.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

חז"ל חיו בסמוך לתקופת הנביאים (התנאים חיו עדיין בתקופת בית המקדש השני שבו היו נביאים), ומכיוון שכך, הם קיבלו מסרים רבים מן הנביאים שחיו באותן תקופות (רוב הנביאים לא כתבו ספרים, היו למעשה מאות ואלפי נביאים בישראל לאורך הדורות!). יתירה מזו, חז"ל קיבלו במסורת פירוש בדברי הנביאים, וידעו על נכונה את כוונת הנביאים.

הרצאות לצפייה בנושא:

http://www.hidabroot.org/he/video/60721

בברכה,
דניאל בלס