האם מותר לקטוף פירות מעץ שנוטה לרשות הרבים?

  • כ"ט אב התשע"ד

שאלה

הרב שלום, שאלתי היא לגבי צמח הפסיפלורה: מדובר בצמח מטפס שיוצרים בעזרתו גדר חיה בבתים פרטיים, שאלתי היא האם הפסיפלורה שצומחת בצד החיצוני של הגדר היכן שאנשים עוברים ברחוב נחשבת לרשות הרבים? האם מותר לקטוף? או שזה גזל ויש צורך לשאול את בעל הבית?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אין היתר לקטוף ללא רשות מבעל הבית (יעויין חושן משפט סימן קסז).

בברכה,

הלל מאירס