האם יש איסור לצפות בסרטים?

  • כ"ט אב התשע"ד

שאלה

האם צפייה בסרטי וידאו של שחקנים גויים מותרת? הנני שואל מכיוון ש: א. השחקניות הינן גויות, שאין בהן איסור של עריות, ב. הראש והמחשבה אינם מתמכרים למראות הבלתי צנועים, כיוון שהוא עסוק בהתפתחות הדרמטית של הסרט. ג. מדובר בתמונה ולא במראה אמיתי שזה כבר נושא שנחלקו עליו הפוסקים.

תשובה

שלום רב,

האיסור לצפות בסרטים הוא משום שזה יכול לגרום הרהורי עבירה, מה גם שמן הסתם יש בסרט ניבולי פה שהוא גם איסור גמור. וראה מה שכתב בשו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק אורח חיים סוף סימן לד).

בברכה,

הלל מאירס