שאל את הרב - כללי

חנה ופנינה

  • כ"ז אב התשע"ד

שאלה

שלום ידוע שלפנינה מתו 2 בנים כנגד כל אחד שנולד לחנה וה2 האחרונים שנשארו לפנינה זה בזכות שהיא קיבלה מחילה בלב שלם מחנה וחנה קיבלה את הילדים האלה במתנה כי היא נתנה להם את החיים במתנה. ידוע ששמותם היו על שם חנה, שאלתי היא איך קראו להם? ואיך זה שהם היו על שם חנה הרי הם נולדו לפני שחנה מחלה לפנינה לא? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

הכוונה היא שהם כביכול בניה ולכן נחשב כאילו חנה ילדה שבעה בנים ולא שקראו להם על שם פנינה וכך הם דברי המדרש פסיקתא רבתי   פיסקא מג - כי פקד ה' את חנה

אמר לה הקדוש ברוך הוא חייך שהיו ראויים למות אלא הואיל שנתפללת עליהם שיחיו לשמך אני קורא אותם, לפיכך הוא אומר עד עקרה ילדה שבעה שנתחשבו לה שני בנים של פנינה.