טקס בר מצווה בנוכחות משפחה

  • כ"ה אב התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב שאלה שמטרידה אותי אחיין שלי חגג לאחרונה בר מצווה בשעה טובה. אביו של חתן הבר מצווה כלומר אחי הוא חוזר בתשובה מלומד בתורה שכבר בעצמו מעביר שיעורי תורה. אנחנו האחים לא בדיוק חברים טובים על רקע של כל מיני חילוקי דיעות בין היתר בנושאי דת. הוריי אנשים מבוגרים מעל גיל שמונים שיבדו לחיים ארוכים וזהו הנכד הראשון שלהם. היתה לנו ציפיה ברורה שההורים לפחות יוזמנו לטקס הבר מצווה ולא כך היה. מבלי להתייעץ עם המשפחה אחי החליט שהוא עושה את טקס הבר מצווה בבית הכנסת ולא הזמין אף אחד מבני המשפחה לא אותנו האחים ולא את ההורים. הוריי נפגעו מאד בעיקר אמא שלי. שני הוריי עברו אירוע מוחי ואנחנו הרי לא יודעים כמה קצוב להם. אימי מאד רצתה לשמוח בשמחת הנכד וחשבה שטקס בר המצווה יתבצע בכותל כמקובל ולא כך. אני לא מצליח להבין מה אחי ניסה להשיג במהלך הזה אבל זה השאיר את המשפחה המומים. לעניות דעתי זה לא מקובל להתנהג כך ודאי לא בקרב ירא שמיים. האם אפשר לדרוש מאח שלי לעשות טקס נוסף בכותל בנוכחות המשפחה המורחבת כדי לשמח את ההורים הקשישים? תודה

תשובה

שלום וברכה

גם אני לא מבין. יש לבקש בלשון יפה ולא לדרוש שיעשה גם טקס למשפחה ובעיקר להוריו היקרים ובזכות זה יתעלה הבן בתורה ויראת שמיים.