האם מותר לראות סרט סיאנס?

  • כ"א אב התשע"ד

שאלה

האם מותר לראות סרטים של סיאנסים לאחר שכבר נעשו .. ואם אסור, האיסור הוא חמור כ"כ ומסוכן כמו העשייה בעצמה או הנוכחות בזמן העשייה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש איסור לעשות סיאנס (יעויין בית יוסף יורה דעה סימן קעט, דרכי משה שם סק"ד, רמ"א שם סעיף יד, שו"ת דעת כהן סימן סט, ובמה שכתב בעניין זה בספר לא נחש ביעקב עמוד קב אות ג. וכן פסק בשו"ת עשה לך רב חלק ה' עמוד שעא וחלק ח' סימן נא), אולם לאחר שכבר נעשה אין איסור לצפות בזה. ומכל מקום טוב להימנע.

בברכה,

הלל מאירס