השקפה ויראת שמים

  • כ"א אב התשע"ד

שאלה

שלום האם בשמיים יש חשיבות להשקפה של האדם? בקשר לצבא/מדינה/ציונות וכו'.. או שמה שחשוב זה אם האדם ירא שמיים ומקיים את השולחן ערוך..

תשובה

שלום וברכה

החשיבות העליונה היא לקיום כל מצוות התורה כמבואר בשולחן ערוך ללא הקלות מפוקפקים.

מי שרוצה לחשוב שמדינת ישראל היא תחילת הגאולה, שיבושם לו. אולם עליו להיזהר שלא להיגרר אחרי הקלות בתורה או שינוי כל שהוא בסדר החשיבות של תורת מול הלאומיות וכן ימשיך להיזהר בכל עוז מהתחברות לאלו שיכולים להוריד אותו או את ילדיו מתורת ה'.

כמו כן חלילה ללכת אחרי רוח העיוועים שיש קדושה לצבא ושמעלת השירות גדולה יותר ממעלת לומדי התורה ה' ישמור. כמו כן אסור לחשוב על הרצל שהיה נביא או כל דבר אחר. הרצל היה פוקר ותו לא. החושב על הרצל כנביא או חוזה למרות חילול השבת ושאר העבירות החמורות שלו, הרי הוא כופר בתורה ומזלזל בכל הנביאים.

כמו כן חובת ההכנעה לגדולי ישראל היא חובה גמורה ואינה יכולה להשתנות בשום צורת השקפה.

מקווה שהצלחתי לתמצת בשורות בודוות אלו את כל הצורך לדעת על רגל אחת.