למי שייך כסף שנמצא באוטובוס?

  • ט"ו אב התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. כאשר מוצאים כסף בתחבורה ציבורית (מונית/אוטובוס) למי שייך הכסף, למוצא או לנהג? תודה.

תשובה

שלום רב,

הכסף שייך למוצא, ולא לנהג. והיינו דווקא בכסף או בשאר דברים שאין בהם סימן, אולם אם יש באבידה סימן, חייב להכריז (על פי המבואר בשלחן ערוך חושן משפט סימן רס סעיף ה), ומותר לו למסור את האבידה למחלקת האבידות של החברה, אפילו אם אינם שומרים כדין על האבידה, ולא דורשים סימנים כדין (השבת אבידה כהלכה פרק ג סעיף ה).

בברכה,

הלל מאירס