שאל את הרב - כללי

צניעות במשפחה

  • ב' אב התשע"ד

שאלה

אשמח לאסמכתא מהתורה שתחזק אותי כיצד להסביר לבעלי שאסור לו ללטף מקומות מוסתרים בגוף הילדה שלנו. תודה. (לצערי הוא יקבל אסמכתא הלכתית יותר מדיבור שלי והסבר שלי)

תשובה

לכבוד השואלת,

זה לשון הרמב"ם בספר המצוות כאשר מונה מצות לא תעשה שנ"ג:

"האזהרה שהזהרנו מלהתענג באחת מכל העריות ואפילו בלי ביאה, כגון החיבוק והנישוק וכיוצא בהן מפעלות שאדם נהנה בהן.

והוא אמרו יתעלה באזהרה על זה: "איש איש אל כל שאר בשרו לא תקרבו לגלות ערווה" (שם, ו), כאילו אמר: לא תתקרבו אליהם קרבה המביאה לגלות ערווה.

ולשון ספרא:

",לא תקרבו לגלות ערווה', אין לי אלא שלא יגלה, מנין שלא יקרב?
תלמוד לומר: 'ואל אשה בנידת טומאתה לא תקרב' (שם, יט).
אין לי אלא נידה בל תקרב ובל תגלה, ומנין בכל העריות שהן בבל תקרבו ובל תגלו?
תלמוד לומר: 'לא תקרבו לגלות ערוה'".

והואיל והבת היא אחת מן העריות האסורה על האב, ואיסורה עליו מתחיל משהיא גיל שלש, נאסר הקריבה בנגיעה המביאה לידי קירוב.

בברכה,

רב נחום