שאל את הרב - כללי

האם סמל היין והיאנג הסיני הוא עבודה זרה

  • ב' אב התשע"ד

שאלה

כבוד הרב אני מתאמן הרבה באמנויות לחימה, והסמל הזה מופיע בהרבה מקומות, שמעתי פעם שהוא עבודה זרה, זה נכון? ואם כן מה לעשות אני מעוניין בתשובה עם מקורות, תודה

תשובה

לכבוד השואל,

לפי מה שבררתי, סימן של ין-יאנג יש אומרים שמקורו מביטוי כוחות היקום כולל כוחות מהמזלות; ויש אומרים שמקורו מתוך מדידה טכנית של הצל הנגרם במקום אחד מתוך סיבוב השמש במהלכו הטבעית בשנה אחת.

אבל הבנתי  משאלתך שעיקר שאלתך לגבי הצורה בעצמה, שאפילו אם היא מסמלת כוחות השייכות לעבודה זרה, יש עדיין לברר אם הסימן בעצמה היא נחשבת לעבודה זרה. וראה מה שמובא בלינק הבא לגבי סימן הנצרות והפסק להלכה:

http://www.halachayomit.co.il/displayRead.asp?ReadID=1237

בברכה,

רב נחום