אמונה

למה חיילים נהרגים?

  • ב' אב התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, איך מתמודדים עם הכאב על מות חיילנו במלחמה ומדוע יש לנו במלחמה הזאת כ"כ הרבה חיילים הרוגים ופצועים? רוב תודות, שנזכה לגאולה ושכל החיילים ישובו בשלום בברכה שרית

תשובה

לכבוד השואלת,

גם בשבילי קשה, ומאד קשה להתחזק עכשיו בימים האלו לכולנו.

ובגמרא מבואר (סוטה מט:), שבסוף הימים צריכים להתחזק באמונה שהשם יתברך כן דואג בשבילנו, ואע"פ שקשה לראות ולהבין להיכן כל הדברים מובילים.

לכן אני אומר לעצמי במצב כעת, להתחזק ב"אימון" (משורש "אמונה"); כלומר, שצריכים כעת לתת אימון בהשם שהוא מביא אותנו למקום טוב, ואע"פ שאין אנו רואים לאיפה כל זה מוביל.

לכן כדאי להתפלל שהשם יתן לנו את הכח כדי להאמין בו, דהיינו להשאר מאמינים בטוב השגחתו , ואע"פ שלעיתים מזדמנים התוצאות האלו הלא   טובות.

ואקוה  שאולי הסתכלות כזו  יוכל להיות לתועלת ולהתחזקות, ויזכנו השם יתברך לצאת מן הגלות הזו בקרוב.

שנזכה לשמוע ישועות ובשורות טובות,

רב נחום