שאל את הרב - כללי

האם אפשר לומר הי"ד על מי שנהרג מאש כוחותינו?

  • כ"ב תמוז התשע"ד

שאלה

אומרים שהרוגי מלחמה מעלתם גדולה מאחר ונהרגו בשל היותם יהודים. מה באשר לנהרגים בתוך כדי לחימה בטעות מאש כוחותינו. והאם שייך לומר עליהם הי"ד.

תשובה

לכבוד השואל,

לכאורה דבר פשוט הוא, שכאשר הטעות בכוחות אש נעשה תוך כדי זמן הלחימה, הרי מוכח שעצם הלחימה הביא לידי הטעות - ונמצא שהלחימה נגד היהודים הוא הגורם, ולא הטעות.

ולפי זה, דבר פשוט הוא שיש להם אותם חשיבות כמו הנפטרים בישירות בלחימה, ושייך לומר הי"ד מכיוון שנגרם סיבת פטירתם ע"י אלו שלוחמים בפועל נגד היהודים ומצפים למפלתם ח"ו בכל אופן שהוא מכיוון שהם יהודים.

ויהי רצון שהשם יתברך ירחם על עמו במהרה, ויוציאנו מצרה לרוחה ויאמר לצרותינו די, וינחם את עמו במהרה.

רב נחום