שאל את הרב - כללי

אמונה ותפילה

  • כ"ב תמוז התשע"ד

שאלה

שלום רב, עקב המאורעות הקשים והחדשות האיומות על החללים הנופלים בקרב חילי ישראל אני מרגישה מועקה גדולה בזמן התפילה, כבר מאז החל המבצע אני מתפללת בתחינה שלא יהיו נפגעים ושה' ישמור על עמו ועם כל מהדורת בוקר של חדשות ליבי נשבר מחדש... כיצד ניתן לאזור כוחות ולהאמין שוב שהתפילות אכן מתקבלות, שאף תפילה אינה שבה ריקם? בנוסף אני מעונינת לקבל קבלות להתחזקות שאוכל לעמוד בהם ואין לי שמץ של מושג מאיזה כוון ותחום להתחיל בעת צרה כזאת. במה עלי להתחזק? תודה רבה ושנשמע ונתבשר רק בבשורות טובות

תשובה

לכבוד השואלת,

מאד קשה להתחזק עכשיו בימים האלו לכולנו.

ובגמרא מבואר (סוטה מט:), שבסוף הימים צריכים להתחזק באמונה שהשם יתברך כן דואג בשבילנו, ואע"פ שקשה לראות ולהבין להיכן כל הדברים מובילים.

לכן אני אומר לעצמי במצב כעת, להתחזק ב"אימון" (משורש "אמונה"); כלומר, שצריכים כעת לתת אימון בהשם שהוא מביא אותנו למקום טוב, ואע"פ שאין אנו רואים לאיפה כל זה מוביל כלל.

לכן אל תתפללי אודות התוצאות, אלא שהשם יתן לנו הכח כדי להאמין בו, דהיינו להשאר מאמינים בטוב השגחתו , ואע"פ שלעיתים מזדמנים תוצאות לא   טובות.

ואקוה  שאולי הסתכלות כזו  יוכל להיות לתועלת.

שנזכה לשמוע ישועות ובשורות טובות,

רב נחום