שאל את הרב - כללי

בחירת בן זוג

  • כ"ב תמוז התשע"ד

שאלה

הבנתי שצריך לבחור בן זוג שיהיה "מעלי", שארגיש הוא יותר ממני ואוכל להישען עליו. אם הבחור פחות או יותר באותה רמה שלי מבחינת נתונים גשמיים-השכלה , מצב כלכלי וכו', אך אני מרגישה שהוא בוגר ממני, מקשיב ושאוכל להישען עליו ולקבל ממנו עצות , זה בסדר גם?(מבינה דתית או פחות ממני אך שואף להתחזק). תודה מראש על התשובה!

תשובה

לכבוד השואלת,

לפי מה שהבנתי, העיקר במציאת זיווג היינו למצוא מישהוא שאת מרגישה שהוא באמת מבין אותך, ויש משיכה, ויש לו את המעלות הטבעיות שאת מחפשת.

כמו כן היה מזהיר האדמו"ר מבעלזא זי"ע שכל אחד ואחת יחפש בבן זוג יראת שמים, מידות טובות, ובריאות.

מלבד זה מה שאת מציינת כתכונה נדרשת של "מעליך", נראה לי שהכונה "מי שאת יכולה לכבד ולתת לו אימון".

א"כ בנוגע לשאלותיך:

"אם הבחור פחות או יותר באותה רמה שלי מבחינת נתונים גשמיים-השכלה , מצב כלכלי וכו', אך אני מרגישה שהוא בוגר ממני, מקשיב ושאוכל להישען עליו ולקבל ממנו עצות " -  אם את מרגישה שאת יכולה לכבד אותו ולתת לו אימון, א"כ צריך להיות בסדר.

מבחינה דתית פחות ממך -  צריך לבדוק שיהא לו יראת שמים, וכנזכר. ואם יש לו באמת יראת שמים והוא שואף להתחזק ולהתעלות, אז אפשר להתעלות ביחד.  רק שתסכימו קודם על איזה רב שתלכו אליו שיכיר אתכם מקרוב ושיוכל להדריך אתכם ביסוד ביתכם, בעזרת השם.

בברכה לסייעתא דשמיא למצוא את הנכון בשעה הנכונה והטובה,

רב נחום