אמונה

אזעקה באמצע תפילת שמונה עשרה, מה עושים?

  • י"ט תמוז התשע"ד

שאלה

שלום לרב! כמה שאלות כלליות: 1. מה אני צריכה לעשות במידה ואני באמצע תפילת שמונה עשרה ואני שומעת אזעקה והאם עדיף להתפלל בתוך ממ"ד כאשר אני בבית? 2. האם יש איזשהו איסור לענוד עגילים בשבת (אולי כי זה כמו הברגה?) 3. אני התחקתי מאוד באמונה שהכל לטובה וכאשר אני מזילה דמעה על חורבן ירושלים (בחצות היום) כל פעם קופצת לי בראש מחשבה שהכל לטובה וכנראה אין לנו בית מקדש כיון שזו הבחירה של ה' וזה לטובתנו...מה אמורה להיות צורת החשיבה שלי ברגע זה ואיך אני מיישבת בתוכי את הסתירה? תודה רבה רבה לכם! אתם ממש מחזקים ועוזרים!

תשובה

שלום וברכה

1. יש להפסיק ללא דיבור וללכת למקום ממוגן ולהתפלל שם.  עדיף אכן לכתחילה להתפלל בממ"ד.

2. לא.

3. זה נכון אבל יש לזכור שהטוב המושלם יהי רק כאשר השכיהנ תחזור מהגלות. השכינה סובלת למענינו להטיב לנו ואם היינו כולנו חוזרים בתשובה השכינה היתה חוזרת למקומה הנכון ולא היינו צריכים את הטובה לנו בגלות שהיא קשה לשכינה הקדושה.