אמונה

מחשבות טורדניות לגבי הדת

  • כ"ג תמוז התשע"ד

שאלה

יש לי בעיה רצינית כל הזמן רצות לי מחשבות משונות בראש ואני לא מצליחה פשוט להרגע אני בחורה דתיה ואני כל הזמן חושבת על הדת. האם אני באמת מאמינה? ומה אם לא? וכשאני עולה למדרגה חדשה אני תמיד נופלת. המצב הזה שאין לי שקט נפשי! מטריף אותי, מפציץ לי את הראש . ריקנות !! איך לנקות את הראש ממחשבות זרות ?

תשובה

שלום וברכה

אין להתרגש ממחשבות אלו ואין להילחם איתם.

מאחר ובוודאי הסקת כבר בשכלך באופן וודאי  שה' אמת ותורתו אמת ומצוותיו אמת, הרי שבבוא אילייך מחשבה מעין זו עלייך לחשוב בעצמך ברוגע שמחשבה טורדנית זו יכולה להמשיך ואת הולכת הלאה בתומתך ובדרכך אין לה כל השפעה על האמת ובעז"ה הדבר בדוק ומנוסה שברגע שלא נבהלים מהמחשבה אלא ממשיכים בחיים השוטפים וזוכרים שהאמת שלך חזקה יותר ממחשבה טורדנית זו, המחשבה נעלמת ומתפוגגת.

בהצלחה רבה,