שאל את הרב - כללי

למה אסור לאכול עוף בחלב?

  • י"ח תמוז התשע"ד

שאלה

נשאלתי ע"י אחד העובדים בעבודה הוא לא שומר תורה ומצוות ושאל: למה אסור לאכול עוף בחלב? נאמר:"לא תבשל גדי בחלב אמו" מדובר על בשר מה לגבי עוף?? לא סיפק אותו התשובה משום מראית עין וכן התשובה שזה מדרבנן וחז"ל גזרו את זה כדי לגדור גדר שאנשים לא יתבלבלו (הוא טען שאנחנו יודעים מצוין אם אוכלים עוף או בשר מה התשובה? מה אפשר לענות לו??

תשובה

לכבוד השואלת,

אפשר לענות לו שסברתו הוא כמו רבי יוסי הגלילי ז"ל (שבת קל.).

ועל כל פנים לטובתו, אפשר להסביר לו בנחת שכנראה יש לו מחסום מלקבל ולשמוע את החשיבות של תקנות חז"ל; ואם הוא באמת רוצה לברר את האמת, אז כדאי לו ללמוד ולשמוע הסבר על המיקום של תקנות הסנהדרין בתוך תחום שמירת התורה שנתן לנו הקב"ה.

הנה לינק שיוכל לצפות בו:

http://www.hidabroot.org/he/video/59207

בברכה,

רב נחום