שאל את הרב - כללי

אפיית פיצה

  • י"ח תמוז התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב האם מותר לאפות בצק של פיצה בתנור בשרי ורק אחרי שמוצאים לשים את הגבינה הצהובה (על פי הספרדים ובני עדות המזרח)?

תשובה

לכבוד השואל,

אלו הדברים שסוכמו בספר "ילקוט יוסף" על פי פסקי הרב עובדיה יוסף ז"ל:

"תנור אפיה חשמלי, יש להתיר לאפות באותו תנור עוגות הממולאים גבינה, בתוך מגש אחר המיוחד למאכלי חלב, ובלבד שיעבור זמן של מעת לעת, ובתנאי נוסף שיסיק את התנור לפני האפייה כחצי שעה, [או שליש שעה] באופן שאם נשארה איזה זיעה בדפני התנור, תישרף כליל על ידי ההיסק."

ולמדנו מזה, שאם השתמשו בתנור לבשר, צריך התנור לעבור היסק - כדי לשרוף את הזיעה שנבלעה בדפני התנור- כדי להכשירו למאכלים חלביים.

ואם זה לא נעשה, הנה התנור יפלוט את הזיעה הבלועה בדפנותיו בעיסה שנאפת בו אח"כ.

ואם הבצק ספג את הזיעה הבשרי, הרי אסור לאוכלו לכתחילה עם מאכלים חלביים; ועפ"ז יהא אסור שוב לאכול בצק זה ביחד עם הגבינה לכתחילה.

בברכה,

רב נחום