שאל את הרב - כללי

לגבי רמ''ח איברים ושס''ה גידים.

  • י"ח תמוז התשע"ד

שאלה

השאלה שלי היא שחז''ל מנו רמ''ח איברים ושס''ה גידים, בזמנים המודרנים ספרו את האיברים וגילו כי אפשר למנות רמ''ח איברים אך זה תלוי בספירה ולאומת זה בגוף האדם יש 4000 גידים ולא שס''ה שזה 365, אפשר בבקשה הסבר על כך?

תשובה

לכבוד השואל,

לפי מה שהבנתי, ישנם גידים שנמנים כהיום ע"י תחום הביולוגיא, אשר הם בעצם גידים קטנים המתפשטות מגיד גדול. ולכן כל המחלוקת במספר הוא רק באיזה דרך סופרים. אבל אין להסתפק בידיעת חז"ל בחלקי הגוף כי, לפי מה שלמדתי, בימיהם הם גם ביצעו ניתוחים.

בברכה,

רב נחום