שאל את הרב - כללי

מה יקרה באחרית הימים?ץ

  • י"ח תמוז התשע"ד

שאלה

באחרית הימים יהיה גן עדן וגהנום? לפי מה שהבנתי כשיבוא המשיח גן עדן יהיה כאן בעולם הזה.. אנשים לא ימותו יותר. מה שלא הבנתי שעד היום בן אדם נפטר, שופטים אותו ואז גן עדן או גהנום. מה קורה לבן אדם שמת במלחמה האחרונה? בן אדם שמת במלחמה האחרונה נחשב שמת על קידוש השם? והרי הרוב ימותו על עצם היותם יהודים...

תשובה

שלום וברכה

אכתוב בקצרה את סדר הדברים ואמליץ לראות את הרצאות הרב זמיר כהן על אחרית הימים וכן את הרצאות הרב יצחק פנגר שמבארים את הדברים בביאור נפלא.

ראשית כל אדם נפטר והולך לעולם שכולו טוב ושם דנים אותו והוא מגיע לגן עדן ולגיהנום כל אחד לפי עניינו. לאחר ביאת המשיח תהיה תחיית המתים לכל מי שיזכה לקום ויחיה יחד עם המשיח במשך תקופה. לאח רמכן העולם יתעלה ויתקדש ויהפוך להיות עולם הנשמות הוא העולם הבא שנזכה לקבל שכר נצחי בצורה שאין לה את ורע בעולם הזה.