חברה והשקפה

למה בני האדם לא יכולים להיות טובים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אני פונה אלייך עקב ירידה עצומה באמונה שלי. המון שאלות ואי הסכמה עם היצירה שנקראת האדם האנושי. אהבה וכבוד לאחר?נתינה? דרך ארץ?לא קיימים בלקסיקון של האדם,כמו בטבע החזק והרע שורדבני אדם "טורפים" אחד את השני בשביל לשרוד או יותר גרוע.. סתם לכייףמי שמוריד את הראש לא מצליח לשרוד,להתפרנס א ולמצוא זוגיותאני אמור להבין מנסיון חיי שאני צריך להשתנות ולזרום עם העדר?לשקר ולרמוס את האחר בשביל להתפרנס ןלהחזיק אישה?למה בני האדם לא יכולים להיות טובים?כל החיים הם שקר ומשחקהמון רוע יש בבני האדם שאני לא מבין מאיפה זה הגיעבעצם..אם כל הבריאה הרי אמיתית. אני מוצא רק אשם אחד

תשובה

בס"ד שלום לך רועי

אנסה לענות לך בעז"ה לפי סדר השאלות

כתוב בתורה כי יצר לב האדם רע מנעוריו, פירוש: שאדם נולד בטבע עם מידות רעות, אינו מפרגן מקנא וכו' וכו' כך ברא אותנו ה', כשאתה פוגש אדם רע יש לזה משמעות אחרת הוא לא רע בגלל שרוצה להיות רע אלא כך ה' ברא אותנו,התפקיד שלנו לתקן את עצמנו בשביל זה באנו לעולם.

למה ברא אותנו ה' כך מה יש לו מזה ?

ההסבר הוא כי כל המטרה שה' הביא אותנו לעולם הזה הוא להיטיב עם ברואיו, איך ? ע"י שמתגבר אדם על טבעו הרע ונלחם עם עצמו לא לקנא לפרגן להיטיב עם הזולת להאמין שאין אדם נוגע במה שמוכן לחבירו אפילו כשערה ועל כל דבר שנלחם נגד טבעו יקבל שכר מאת הבורא. אתה צריך לדעת שלא אתה מפרנס את עצמך אלא ה' מפרנס אותך, מה שאתה עובד זה רק השתדלות שאנו מצווים לעשות אבל אין לזה שום קשר לתוצאות הפרנסה. אם נחיה כך לא נרצה לרמוס ולשקר כי מה שלא שלך לא נוכל אף פעם לקחת.

לכאורה נדמה לך שאנשים טורפים אחד את השני, ה' יש לו את הדרכים איך להשיבו לזולת, ומה שאמור להיות שלך יגיע לך בכל מחיר, כי מה שאמור להיות שלנו אף אחד לא יוכל לקחתו, העולם הוא אכזרי ואנחנו לא אמורים לתקן את העולם (וזה גם בלתי אפשרי) אנו צריכים לתקן רק את עצמנו. יש מספיק אנשים ישרים שחיים רק ע"פ תורה כדאי לך להתרכז בהם וזה יתן לך כח, תתנהג ע"פ התורה ואז יהיה לך חיים טובים  ה' ברא אותנו ונתן לנו הוראות יצרן איך לחיות חיים טובים וכלשון התורה בפרשת כי תבא

"העדותי בכם היום את השמים ואת הארץ החיים והמות נתתי לפניך הברכה והקללה ובחרת בחיים למען תחיה אתה וזרעך"  התורה מסבירה לנו מה אנו אמורים לעשות  לאהבה את ה' לשמוע בקלו ולדבקה בו כי הוא חייך וארך ימיך לשבת על האדמה אשר נשבע ה' לאבותיך לאברהם ליצחק וליעקב לתת להם: דע לך כי מי שחי ע"פ התורה חייו שלוים ומרוצים: שווה ניסיון !!!

בהצלחה מנחם מנדל