האם אלרגית לגלוטן חייבת בשיעור הלחם הרגיל לסעודה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב רציתי לשאול מספר שאלות. 1. האם מישהי שאלרגית לגלוטן ועושה נטלה ביום שישי בערב רק כדי לברך המוציא ולטעום מהלחם (למרות שאסור לה) צריכה לברך ברכת המזון בתום הסעודה? (האם זה תלוי בכמויות שהיא אוכלת? ואם היא אוכלת רק טעימה מהלחם?) 2. האם מותר לתת חצאיות שהן עד הברך לבנות שלובשות אותן? במידה ואני לא צריכה אותן כי הן לא ממש צנועות עבורי. או שעדיף לזרוק ויש בזה משום חטא? 3. האם צריך לברך על קינוח שנאכל לפני ברכת המזון? 4. אם אנחנו קוראים תהילים לעילוי נשמת סבא שלי ז"ל האם מותר להוסיף עוד אנשים לעילוי נשמתם או שזה חלילה מוריד מהערך? כי תמיד הוספנו ופתאום שמענו שאולי זה לא ראוי. תודה רבה .

תשובה

שלום וברכה

1. מי שאלרגית לגלוטן לא תאכל לחם בשבת. רק בפסח תאכל כזית מצה ותו לא. בכל מקרה אין מברכים ברכת המזון על אכילה פחותה מכזית. כמו כן אין מברכים על נטילת ידים כאשר אוכלים פחות משני כזיתים.

2. עדיף לזרוק. אולם אם יש בנות שהולכות בחצאיות מעל הברך - חצאיות מיני ועל ידי שתתני להן את החצאיות שלך הן ילכו עם חצאיות אלו שמגיעות עד הברך מצווה לתת להם את החצאיות הנ"ל.

3. כן.

4. מותר להוסיף. ראוי להשאיר פרק אחד רק לעילוי נשמת הסבא.