דין מי ששיקרו אותו ואכל מאכל לא כשר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב הרב שמואלי אני נמצאת בצרפת בביקור חברים שלצערי לא שומרים כשרות. אני בודקת כל דבר ולא רוצה לאכול אצלם עם חומץ יין למשל או דברים שלא כתוב כשר. יש כאן ביצים טריות עם דם אלו ביצים חומות לא כמו בישראל. גם גבינות . האם לא להעיר אם שותים יין נסך או לחם מהסופר ארוז בניילון שיש חשש שומן מן החי או גבינות צהובות או בשר לא כשר וכד? האם לנסות להסביר להם כי הם לא מוכנים לקבל את ההסבר שלי? . אני יודעת דיהודי חייב להגיד ליהודי לא לאכול לא כשר . הם גם אכלו עוגות מקונדטוריות של גויים מה הדין לגבי זה שאמרו לי שזה מאה אחוז כשר ואחכ התברר שזה מקונדטןריות של גויים? איך לכפר?
תודה תבורכך מפי עליון

תשובה

שלום וברכה

אם הם לא מוכנים לשמוע כלום, את לא יכולה להוכיח אותם. את מה שאכלת מאחר והם שיקרו עלייך אין בך אשמה כל כך כי האמנת להם אבל תקבלי על עצמך מכאן ואילך שכל מי שלא שומר כשרות לא ייה נאמן בעינייך להבא על מאכלות שהם בהשגחה.

אשרייך שזכית לקדש שם שמיים ולשמור על הכשרות כראוי למרות הקושי העצום. יהי חלקי עימך!

בהצלחה,