זוגיות

אשתי מערימה קשיים, איך להתחזק ברוחניות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב,

אישתי לא מעוניינת שאלך כל כך הרבה לבית הכנסת, משום שהיא פוחדת להתחזק. מה אני יכול לעשות כדי ללכת לבית הכנסת בלב שלם? כיוון שאני לא מרגיש שאני הולך לבית הכנסת בלב שלם, היות שאישתי מערימה קשיים.

תשובה

שלום וברכה

תדגיש לה כל הזמן שאת לא מתכוון לדרוש ממנה שום שינוי, חייה יכולים להמשיך כפי שהיו, החיזוק הוא רק לעצמך ולא ישפיע עליה כלל. הרבה עליה אהבה ותכבדה יותר ממה שהיית רגיל עד היום, כך היא תראה שהדת רק גורמת לך לכבד אותה יותר ולהתחשב בה יותר ולקירוב ולא לריחוק וכך בעז"ה היא תסייע לך בהתחזקותך ולא תפריע לך חלילה.

בברכה,

בנימין שמואלי