נשים

אי שמירת נידה כהלכתה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בימי הנידה, ובמהלך חופשה עשינו טעות לא קיימנו יחסים אך לא שמרנו כמו שצריך מבחינת המגע... שזו פעם ראשונה מתוך שלוש שנים שזה קרה מהן ההשלכות לדבר?

תשובה

שלום וברכה

מבחינת המשך הלכות הטהרה, אין השלכות מיוחדות וחובה לשמור מכאן והלאה את ההלכות כראוי וכן לספור את הנקיים כדין.

אולם מבחינה רוחנית בוודאי שיש לכך השפעה לא טובה ובוודאי שיש לשוב בתשובה שלימה מעומק הלב על חטא זה ולקבל על צמכם מכאן והלאה לשמור מאוד על כל הלכות הטהרה ובעיקר הלכות ההרחקה וכן ללמדו יחד עם בעלך את הלכות הנידה מאחד מספרי הקיצורים הקיימים.

בשכר קבלתכם מחדש להקפיד כראוי על כל הלכות הטהרה תזכו לשנה טובה ומבורכת ולכתיבה וחתימה טובה ושיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה.