אמונה

איך מצילים חברה שרוצה להתאבד?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב ! אני לא יודעת אם זה המקום לשאול את השאלה הזאת, אבל אני אנסה.. יש לי חברה שהחיים שלה טובים, אין לה בעיות ענקיות וקשות בחיים, רק צורת החשיבה שלה.. היא לא מוצאת טעם בחיים שלה, היא חושבת שהיא מיצתה את החיים שלה ושהיא לא חושבת שיש טעם לחיים. ניסיתי כמובן להסביר לה שזה לא התפקיד שלה להחליט אם היא מיצתה או לא, ולהסביר לה שהחיים שהקב"ה נתן לנו הם טובים ושהכל טוב אצלה ב"ה בחיים. (ועוד ועוד נסיונות עידוד) אבל שום דבר לא עוזר. זה נמשך כך בערך שנה ואני כבר מיואשת! לכן אני רוצה לפנות אליך- איך אוכל לשכנע את חברתי בטיבם של החיים שה´ נתן לנו? אני לא חושבת שאני מספיקה בשביל להסביר לה. אני רוצה שהיא תמצא את הטעם בחיים ושמחה לא בשתייה או בדברים אחרים, אלא בדרך חיים נכונה ואמיתית ! תוכל לייעץ לי מה להגיד לה? תודה רבה !!

תשובה

שלום וברכה

האם היא יודעת כלל מהו תכלית החיים כדי שתחליט אם היא כבר מיצתה את החיים? תנסי לקבוע איתה לימוד בספר מסילת ישרים. תבקשי זאת בשבילך כהכנה לראש השנה ואקווה שהיא תסכים לכך ואי"ה הדברים יישרו את ליבה.

בהצלחה,