אמונה

מצב קיומי נתון, האם זה אפשרי?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה לעוזרים. אני סטודנט במקצוע ההייטק (הנדסת תוכנה), יחד עם זאת נוכח בי התעוררות רחונית. אני מאוד משתדל ברצון השם, ובהלכות. היני עושה כמיטב יכולתי. בכוונתי להמשיך ולסיים את לימודיי, אני יודע שהטכנולוגיה וכול עולם המחשבים הוא נושא מאוד חשוף, ויש האומרים כי זה חטא. יחד עם זאת ברוך השם אני מרגיש נפשית, ובכנות ברוך השם ממש קל לי להשתלטת על היצרים ולא להיחשף למקומות לא טובים בעולם הזה. אני גם מרגיש, וגם רוצה שדווקא לכוון את הדרך הזאת לדברים שהם שיעזורו לאנשים, ובכוונתי לעשות רק דברים חיונים לאדם, בין אם זה אפילו בעזרת השם צרכים לקידום היהדות בעמנו. האם זה נכון לחשוב ולהאמין ולרצות, להמשיך ולעסוק בדרך זו? חשוב לציין שאיני רואה דרך זו כבריחה מקרוב השם, אלה רצון להתעלות רוחנית גם אם העיסוק עצמו אינו רק בתורה? חשוב לציין שיש גם רצון לשלב, בין אם זה גם בעתיד הקרוב גם לימוד תורה. (והאמת שאני כבר בתהליכים של שילוב כזה עם עצמי). האם זה בסדר להמשיך בלימודי אלו?

תשובה

שלום וברכה

אין כל בעיה להמשיך בלימודים אלו. אין לסמוך רק על הרצון הפנימי שלך לטוב מאחר והיצר יכול לנסות ולהכשילך במראות אסורים, ברצון ושלא ברצון. יש להשתמש באינטרנט מסונן כדוגמת אינטרנט של חברת רימון וכדו' וכך אתה מוגן יחסית מהיצר הרע ותוכל להצליח במקוצועך ללא חשש נפילה בעצת היצר.

עלה והצלחה בלימוד הרוחני שלך ובלימודי המקצוע ששניהם יחדיו יהיו למטרה רוחנית ולעשות נחת רוח לבורא יתברך שמו.

עלה והצלח,