אמונה

זיווג וניסיונות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד כבוד הרב קשה לי מאוד לרשום את הדברים אבל כשאני על סף ייאוש וללא תקווה אז ברירה אין לי ולרב אני פונה שאולי יראה את מצוקתי ולתת לי מענה לפני שאני מחליט את החלטת חיי כי הגיע מים עד נפש, קוראים לי שמעון אני בחור חרדי משפחה חסידית ומאמין בבורא ובתורה ואני יודע שאסור לחטוא ושאסור להתאבד אני כבר בן 30 ועדיין רווק, אפשר שלא לחטוא- אני רוצה לעזוב את הדת כי להיות חרדי ולחטוא זה לא הולך ביחד,  מכבוד הרבנים אבקש לדעת אני רוצה לעשות שאלת חלום איך עושים שאלת חלום ומה עלי לעשות ... בברכה ובסיעתא דשמייא ממני בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

להיות יהודי ולחטוא לא הולך יחד ולא רק זה אלא להיות בעולמו של הקב"ה ולחטוא גם לא הולך ביחד.

אי אפשר לצאת מעולמו של הקב"ה וכדברי דוד המלך ע"ה תהלים פרק קלט

(ז) אָנָה אֵלֵךְ מֵרוּחֶךָ וְאָנָה מִפָּנֶיךָ אֶבְרָח:
(ח) אִם אֶסַּק שָׁמַיִם שָׁם אָתָּה וְאַצִּיעָה שְּׁאוֹל הִנֶּךָּ:
(ט) אֶשָּׂא כַנְפֵי שָׁחַר אֶשְׁכְּנָה בְּאַחֲרִית יָם:
(י) גַּם שָׁם יָדְךָ תַנְחֵנִי וְתֹאחֲזֵנִי יְמִינֶךָ:
(יא) וָאֹמַר אַךְ חֹשֶׁךְ יְשׁוּפֵנִי וְלַיְלָה אוֹר בַּעֲדֵנִי:
(יב) גַּם חֹשֶׁךְ לֹא יַחְשִׁיךְ מִמֶּךָ וְלַיְלָה כַּיּוֹם יָאִיר כַּחֲשֵׁיכָה כָּאוֹרָה:

בוודאי יש לנו מלחמת יצר קשה ומרה ולפעמים מרגיישם שבאים עד נפש ובכל זאת יש להתגבר ולהילחם בכל פעם מחדש. אף אם נכשלים בחטא מסוים לפעמיפ יהיה החטא אשר יהיה אין זה מצדיק לחטוא בעוד חטאים ה"י להיפך יש לנסות להרבות במעשים טובים ולהשתדל להבא לא להיכשל ולהמשיך להילחם ובעז"ה כך יהיו לך רוב זכויות ומיעוט עוונות.

עיקר מטרת היצר להכשיל את האדם בחטא היא בעיקר לשבור את רוחו של האדם ולגרום לו לעזוב את התורה על ידי אמירות של אם כבר חטאת חבל להתאמץ עוד וניתן לעזוב את הדת לגמרי וכו' כפי הדברים שאתה בוודאי מכיר מלחישות היצר. אולם הדברים לא נכונים כלל וכלל ובוודאי שיש הבדל גדול יותר מההבדל שבין שמיים וארץ בין חוטא חטא אחד לחוטא בהרבה חטאים ובעיקר בין חוטא במקרה לאחר נפילה בניסיון לבין מי שחלילה חלילה חוטא בחטאים בהחלטה של פריקת עול.

עוד יש לדעת שלפעמים ניסיון גדול שבא לאדם והאדם עומד בו גורם לשנות את גזר דינו לטובה והניסיון נשלח לו רק במטרה זו כדי לשנות את גזר דינו והדברים מבוארים בזוהר הקדוש. כאשר יהי לך ניסיון גדול ועצום ותעמוד בזה תתפלל על זיווגך ההגון ובעזז"ה תזכה לזיווג הגון מהרה.

ראה את ההרצאה הבאה המבוססת על דברי הזוהר

היה חזק וקרובה ישועתך לבוא ותזכה לבנות בית טהור בישראל על אדני התורה והחסידות בסייעתא דשמיא.

בברכת זיווג הגון מהרה,